Kat na een half jaar weer thuis!

21-08-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN – Wat doe je als je al zes maanden je eigen mandje niet kan vinden? Dan kruip je lekker in een afvalcontainer met vloerbedekking! Het verhaal van de sinds een half jaar in Vlaardingen verdwenen kat Slevin is wonderlijk, met een mooie afloop.

Afgelopen week kregen de medewerkers van Stichting Dierennoodhulp West Nederland een melding via Stichting Zwerfkatten Rotterdam of ze naar het afvalbrengstation van Irado aan de Kreekweg wilden gaan. Daar zat een kat in de container waar vloerbedekking in gestort wordt. Met twee collega's en twee wagens met materieel gingen ze die kant op en inderdaad troffen zij daar een kat aan.

Eerst werd geprobeerd de kat te vangen met een schepnet. Helaas lukte dit niet. Een van de medewerkers besloot de container in te gaan en de kat te vangen met een vangstok. De kat had echter andere plannen en vloog de medewerker aan. Er werd daarop een foto gemaakt van de kat en die werd gedeeld met vermiste katten Vlaardingen. Na de foto's vergeleken te hebben zou het wel eens kunnen gaan om de sinds 23 februari vermiste Slevin. Meteen werd het baasje gebeld. Toen zij aankwam reageerde Slevin direct op haar stem met een zachte miauw. Zij is de container in gegaan en samen met de Irado medewerker zijn ze stuk voor stuk de tapijtrollen gaan weghalen.....en daar was Slevin!

Heel angstig schoot die naar zijn baasje toe en was er duidelijk de herkenning, dus hij liet zich gewillig aaien en in de reismand doen! En dat na 6 hele maanden. ,,Onze collega bleek nog ingeënt te zijn tegen tetanus dus eind goed al goed. Met dank aan de medewerkers van Irado (Vlaardingen) en Stichting Zwerfkatten Rijnmond’’, aldus een medewerker van Stichting Dierennoodhulp West Nederland.

Ook het werk van Stichting Dierennoodhulp West Nederland steunen? Ga dan naar WWW.DIERENNOODHULPWESTNEDERLAND.NL en klik op “donatie”

Gerelateerd