Kentekendief actief (ingezonden)

09-08-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN - Eén van onze lezers is al meer dan eens slachtoffer geworden van kentekendiefstal. In deze ingezonden brief roept hij op alert te zijn en vraagt de politie wat vaker te surveilleren op de 'crime-scene'.

Graag wil ik mijn mede-Vlaardingers oproepen om alert te zijn op kentekendiefstal van voertuigen. In de afgelopen maand zijn beide kentekenplaten van mijn auto twee keer gestolen. Ik heb dus in een maand tijd 4 kentekenplaten laten drukken, waardoor ik uiteindelijk nu een 2tje op mijn kentekenplaten heb als notitie.

Het opvallende is dat de diefstal twee keer op dezelfde plaats gebeurde, op het parkeerterrein bij zwembad De Kulk. Ik wil dus mijn mede-Vlaardingers er op wijzen dat ze er zorg voor moeten dragen dat de kentekenplaten van hun auto's goed vastgezet zijn met schroeven (popnagels). Aangezien de politie niets doet met de aangiften van gestolen kentekenplaten omdat dit een lage prioriteit heeft (wat ik kan begrijpen), zullen daarom burgers zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen om diefstal te voorkomen.

Het parkeerterrein van zwembad de Kulk is sowieso een ongure plek. Helaas ben ik genoodzaakt om mijn auto hier te parkeren omdat dit voor mij de dichtstbijzijnde gratis parkeerplaats is en een parkeervergunning voor een tweede auto overdreven duur is.

's Avonds en 's nachts zie je regelmatig mensen op het parkeerterrein rondom (hun eigen) auto's hangen. De vraag die ik mijzelf dan altijd stel is: Waarom zou je om twee uur 's nachts rond je auto gaan hangen met een blikje energydrink? GA JE BED IN! Daarnaast zie je op de parkeerplaats regelmatig lege slagroomspuiten/lachgas op de grond liggen (soms wel 50 stuks!). Ik vermoed dus dat het parkeerterrein een plaats is voor drugsdeals.

Ik hoop hiermee alle Vlaardingers te waarschuwen voor kentekendiefstal en dat uiteindelijk de politie wellicht wat beter gaat controleren/surveilleren op het parkeerterrein rondom de Kulk.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date