Categorieën

Service

Levensgevaarlijke situatie rond hennepkwekerij

Levensgevaarlijke situatie rond hennepkwekerij
112

Levensgevaarlijke situatie rond hennepkwekerij

  • Redactie
  • 05-01-2016
  • 112
Levensgevaarlijke situatie rond hennepkwekerij

VLAARDINGEN – Zojuist hebben de gemeente Vlaardingen en de Politie-eenheid Rotterdam een hennepkwekerij ontmanteld. Aan de Dwarsstraat is een hennepkwekerij met 250 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij zat verborgen achter de muur van een opslagplaats, pal naast de ingang van de woning.
 

Levensgevaarlijke situatie

De aangelegde stroomvoorziening was dusdanig gevaarlijk aangelegd dat waarschijnlijk de hoofdkabel naar de betreffende woning uitgeschakeld moet worden. De politie heeft met behulp van een slotenmaker zich toegang verschaft tot de woning, waarbij geen bewoner werd aangetroffen. Wel stond er een kinderfiets in de gang waarbij, gezien de gevaarlijke situatie rond de stroomvoorziening, de vraag zich opdringt wat ouders bezielt om hun eigen ‘kroost’ aan dergelijke risico’s bloot te stellen.

Stedin heeft de stroom afgesloten omdat er ook sprake was van stroomdiefstal. Na de ontmanteling zijn de planten en de gebruikte apparatuur ter plaatse vernietigd. Er is geen verdachte aangehouden. Wel heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de dader(s). Als deze wordt gevonden, worden de ontmantelingskosten verhaald op de overtreder. Omdat er aan de gevel van de woning een camera hangt is het heel goed mogelijk dat de vermoedelijke dader van afstand heeft mee kunnen kijken naar de actie.
 

Risico’s

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Doorgaans wordt er iedere dinsdag op pad gegaan om dit werk te doen.

Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.