Man met bijl door politie neergeschoten

30-05-2018 112 Redactie

fotografie: Flashphoto NL

SCHIEDAM - De politie heeft bij een aanhouding in Schiedam een 26-jarige man, afkomstig uit Syrië, in een woning neergeschoten. Toen het arrestatieteam hem wilde aanhouden, viel hij de agenten aan. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 13.30 uur kwam de melding dat er een man eerst op straat vlakbij een school en later aan de Van den Tempelstraat op het balkon van de woning ‘Allahu Akbar’ schreeuwde en met een bijl zou zwaaien. Eenmaal ter plaatse bleek contact maken met de man onmogelijk. Ook een onderhandelaar kon niet tot de man doordringen.

Het opgeroepen arrestatieteam ging hierna de woning binnen in een poging de man onder controle te krijgen. Hij viel de agenten en een politiehond aan. Omdat de inzet van een stroomstootwapen geen effect had, voelden de agenten zich genoodzaakt te schieten. Na het schietincident heeft het arrestatieteam de man gelijk gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis.

De gangen van de man worden nu nagegaan om een breder beeld van hem en zijn motieven te krijgen. De politiehond die gewond is geraakt bij de inzet, is aan z’n ernstige verwondingen overleden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date