Misdaadcijfers in Vlaardingen fors gestegen

02-01-2021 112 Redactie

VLAARDINGEN - De misdaadcijfers over het jaar 2020 in Vlaardingen vallen in negatieve zin op, zo blijkt uit een onderzoek van RTL. In dat onderzoek wordt Vlaardingen zelfs specifiek - samen met Enschede - genoemd als gemeente die er in negatieve zin uitspringt. Het onderzoek heeft betrekking op de zogenaamde High Impact Crimes (HIC), vormen van misdaad met een hoge impact op de slachtoffers. Denk daarbij aan overvallen, straatroof en inbraak.

Bij driekwart van de woonplaatsen in Nederland viel vorig jaar een daling te noteren, Vlaardingen behoort dus toe het verkeerde kwart. Van januari tot en met november 2020 staat de teller op 749. In dezelfde periode van 2019 was dat 692, een stijging dus van ruim acht procent. Ook in vergelijking met andere gemeenten in de regio doet Vlaardingen het niet goed: Schiedam daalde bijvoorbeeld van 774 naar 748 misdaden en Maassluis van 247 naar 234. Maar ook in vergelijkbare steden als Capelle aan den IJssel en Spijkenisse daalden de misdaadcijfers.

Over het geheel genomen is er landelijk sprake van een daling, aldus RTL Nieuws, maar minder dan kenners hadden verwacht, als gevolg van met name de coronacrisis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date