Opnieuw drugdealers van de straat in Vlaardingen

07-11-2018 112 Redactie

Talloze zakjes met drugs werden in beslag genomen.

VLAARDINGEN - De politie hield maandagmorgen vijf mannen in de leeftijd van 19 tot 25 jaar aan op verdenking van handel in drugs. Bij invallen in twee woningen in Vlaardingen en Schiedam en in drie auto’s werden drugs, geld en sieraden gevonden. Met de aanhoudingen hoopt de politie de overlast in de wijk de kop in te drukken.

Om de overlast in de wijk te bestrijden startte de politie een onderzoek naar drugshandel. Op 12 oktober werden al een vermoedelijke dealer en zijn klant aangehouden maar het onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie, ging onverminderd door. Dat leidde tot de aanhouding van een 25-jarige Vlaardinger en zijn twee koeriers uit Vlaardingen van 20 en 25 jaar. Eén van hen werd in de wijk Vettenoordsepolder in kraag gevat net nadat hij een bestelling had afgeleverd. Ook zijn 39-jarige klant werd aangehouden. Een negentienjarige Schiedammer werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugshandel.

Goed georganiseerd

Uit het onderzoek van de afgelopen maanden bleek dat de 25-jarige Vlaardinger vermoedelijk een groot netwerk met veel klanten runde, waarbij hij de koeriers aanstuurde. Bij hen werden duizenden euro’s aan contanten, gebruikshoeveelheden drugs en mobiele telefoons aangetroffen. Bij invallen in woningen in Vlaardingen en Schiedam werden naast contant geld en drugs, hulmiddelen aangetroffen die met de productie en de handel van drugs te maken hebben, zoals weegschalen. In het pand in Vlaardingen werden dure kleding en sieraden aangetroffen. Ook werden drie auto’s in beslag genomen. De verdachten zijn ingerekend voor verhoor. Het verscherpt toezicht in de wijk blijft en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date