Overvaller Delta Hotel opgepakt

16-12-2015 112 Redactie

VLAARDINGEN – De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige Amsterdammer opgepakt. Hij wordt verdacht van de overval op het Delta Hotel op 1 december en van nog een reeks andere overvallen. Vorige week werd zijn afbeelding, die van ‘de lachende overvaller’ in de publiciteit gebracht. Een tip van een Amsterdamse politieman zette de rechercheurs op zijn spoor. Hij werd aangehouden in een auto in Rotterdam. Een 28-jarige vrouw die bij hem in de auto zat, werd ook aangehouden. 

De eerste overval van de man in deze regio was op 19 november op benzinestation aan de Gustoweg in Rotterdam. Op 1 december zou hij de overval hebben gepleegd op het Delta Hotel in Vlaardingen. Drie dagen later was een hotel in Capelle aan den IJssel het doelwit. De meest recente overval was op dinsdag 8 december, toen hij een hotel in Delft zou hebben overvallen. 

Een Amsterdamse politieman meende de verdachte te herkennen en tipte zijn Rotterdamse collega’s. In Amsterdam werd de man eveneens verdacht van een overval op een hotel. Het Regionaal Team Overvallen deed nader onderzoek en wist de verblijfplaats van de verdachte te achterhalen. Dinsdagavond wist het team de verdachte in een auto in Rotterdam aan te houden. 

Rob den Besten, teamleider van het Regionale Team Overvallen, is tevreden met het bereikte resultaat. ,,We hebben alles uit de kast gehaald om deze verdachte te achterhalen en aan te houden. Het succes is een groot compliment aan iedereen die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de aanhouding. Ook de reacties vanuit het publiek waren zeer waardevol. Met de aanhouding van deze verdachte verwacht ik dat er een einde is gekomen aan een reeks overvallen, waarvan ik echt het gevoel had dat de overvaller elke dag weer kon toeslaan.’’Gerelateerd