Politie arresteert vrouw uit Vlaardingen in Den Haag

23-06-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN/DEN HAAG - De politie heeft zaterdagmorgen in Den Haag een vrouw uit Vlaardingen aangehouden nadat schoten waren afgevuurd in de omgeving van het Jan van Riebeekplein. Naast de Vlaardingse werden nog drie vrouwen en vier mannen gearresteerd.

Even na 06.30 uur hoorde een melder meerdere knallen en alarmeerde de politie. Agenten hebben op het Jan van Riebeekplein gezocht naar sporen van een mogelijk schietincident, maar vonden in eerste instantie op die locatie geen sporen. Volgens een getuige waren er, na de knallen, meerdere personen naar een woning in de Jan van Riebeekstraat gelopen. Vlak bij de portiek troffen agenten hier wel hulzen aan, waarna de woning in de gaten werd gehouden tot de komst van meer politie-eenheden. Twee vrouwen kwamen kort daarna de portiek uit bij de woning en werden op straat aangehouden.

Vanwege het schietincident en de aangetroffen hulzen werd het arrestatieteam ingezet voor een doorzoeking in de woning. Daar werden nog zes personen aangetroffen  en aangehouden. De  districtsrecherche van Den Haag-West onderzoekt of de acht personen betrokken zijn bij het schietincident. Er zijn drie auto’s in beslag genomen voor onderzoek.Gerelateerd