Schietincident Stadhouderslaan: de feiten

17-06-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN - Aan het begin van zaterdagavond 16 juni viel de melding van een mogelijk schietincident op de Stadhouderslaan. De politie was er snel en zag twee auto’s wegrijden. Even verderop vond een controle plaats en bleek er een gewonde man in één van de auto’s te zitten. Omdat de slachtoffers geen verklaring gaven, is vooralsnog onduidelijk wat er is voorgevallen. Informatie van getuigen leidde later naar een woning aan de Koninginnelaan. Maar daar werd niemand gevonden.

De melding dat er enkele keren was geschoten, kwam rond kwart over zeven bij de politie binnen. De twee gevluchte auto’s werden op de kruising van de Churchillweg / Laan van Bol ‘es aan de kant gezet en gecontroleerd. Er zaten vier jongemannen in, waarvan één gewond aan zijn arm. Hij kon ter plekke door ambulance medewerkers worden behandeld. Deze partij wilde echter niets aan de politie verklaren. Bij een fouillering werd ook niets gevonden.

Andere getuigen meldden de politie dat er ook vier jongens na het schietincident waren weggerend in de richting van een flat aan de Koninginnelaan. Deze gedroegen zich bijzonder verdacht en hadden een scooter bij zich. Zowel een woning als een bijbehorende kelderbox werden korte tijd later doorzocht. Er werden geen personen aangetroffen. Wel stond in de kelderbox de vermoedelijk betrokken scooter.

De achtergrond van het schietincident is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date