Toch resten hennepkwekerij na brand Oosthavenkade

23-09-2015 112 Redactie


VLAARDINGEN – De afdeling forensische opsporing van de politie heeft restanten van een hennepkwekerij gevonden in het vorige week afgebrande pand aan de Oosthavenkade. Bij de brand zelf werd dit al opgemerkt door aanwezige brandweerlieden.

,,De uiteindelijke oorzaak kan technisch zijn maar brandstichting sluiten we ook niet uit’’, aldus een woordvoerder van de politie. ,,Zoals bekend is de stroomvoorziening niet altijd in orde bij een illegale hennepkwekerij, dus dan kan fatale gevolgen hebben. Aan de andere kant speelt een en ander zich af in het criminele circuit, vandaar dat brandstichting ook een oorzaak kan zijn’’. De politie voegde tenslotte toe dat gisteren met de definitieve sloop van het gebouw gestart is.

Afgelopen week verklaarde burgemeester Bert Blase nog: ,,De geruchten dat er mogelijk een wietplantage in het pand aanwezig was, spreek ik tegen. Daar is mij niets over bekend, maar ik ken wel de geruchten. Afgelopen week was daar nog een inspectie waarbij niets is gebleken van dergelijke activiteiten.’’ De door de politie vastgestelde feiten geven dus inmiddels iets anders aan. Hoe de inspecties de kwekerij konden ‘missen’ is onbekend, maar mogelijk had de fatale brand voorkomen kunnen worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date