Twee doden na ontploffing en brand

05-07-2019 112 Redactie

Fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN – Bij de ontploffing en de daarop volgende brand in de Van der Waalsstraat in Vlaardingen West zijn vanochtend twee doden gevallen.

Rond tien voor negen vanochtend vond er een ontploffing   plaats in een van de appartementen van een flatgebouw aan de Van der Waalsstraat, waarna er brand ontstond. Daarop rukte de brandweer uit met groot materieel, en werden er meerdere ambulances ingezet plus de traumahelikopter.  Het flatgebouw werd daarop ontruimd en met de ladderwagen van de brandweer werden nog verschillende personen uit appartementen gehaald. De brandweer schaalde al snel op naar GRIP 1.

In het kader van het onderzoek wilde de politie eerst nog niets bevestigen met betrekking tot dodelijke slachtoffers. Waarschijnlijk moest daarbij ook eerst familie worden geïnformeerd. Wat er precies gebeurd is en hoe de ontploffing en de brand zijn ontstaan wordt momenteel onderzocht. Buurtbewoners verklaarden eerder dat ze een benzinelucht roken. Een gasontploffing lijkt daarmee in eerste instantie uitgesloten. Momenteel verricht de politie verder strafrechtelijk onderzoek. Daarbij wordt een familiedrama niet uitgesloten.Gerelateerd