Twee jongens vast voor overval Bart Smit

29-06-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - Dankzij tips die binnenkwamen na de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond is vandaag een veertienjarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van de overval op Bart Smit op het Liesveld en ook op de overval op een tankstation in Rozenburg. 

Op 30 april, rond kwart voor zes, liep een jonge overvaller speelgoedwinkel Bart Smit binnen. Hij rende naar de kassa en bedreigde de medewerkster met een groot mes. Met geld uit de kassa rende hij daarna de winkel weer uit. Uit onderzoek bleekt dat de overvaller samen met een medeverdachte al eerder in de speelgoedwinkel was. Getuigen zagen de tweede jongen vlak voor de overval bij de winkel. Deze verdachte meldde zich woensdagmiddag 29 juni met zijn moeder bij het politiebureau in Schiedam. Het gaat om een dertienjarige Schiedammer. 

De tweede overval was zondag 5 juni, rond 17.00 uur op een tankstation in Rozenburg. Ook daar bedreigde een jongeman een medewerker met een mes. Rond het moment van de overval waren minimaal zes klanten in de zaak aanwezig, waaronder een gezin en een maaltijdbezorger. Gelukkig raakte niemand gewond. De overvaller ging er vandoor met een geldbedrag.
 

Herkenning door kijkers 


Onder andere in de uitzendingen van Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht werden bewakingsbeelden getoond waarop de jonge verdachte goed te zien was. Meerdere kijkers meenden na de uitzending van Opsporing Verzocht in hem een veertienjarige Rotterdammer te herkennen en waarschuwden de politie. Die arresteerde hem vanmiddag.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date