Categorieën

Service

Veel overlast door noodweer

Veel overlast door noodweer
112

Veel overlast door noodweer

  • Redactie
  • 14-08-2015
  • 112
Veel overlast door noodweer

fotografie: 112 Waterweg

VLAARDINGEN - De onweersbuien van gisteravond hebben in Vlaardingen voor veel overlast gezorgd. Een woning aan het Van Heutszpark in Vlaardingen raakte beschadigd door blikseminslag. Verder waren er veel problemen met het overvloedige regenwater. Een vrachtwagen aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen verloor honderden liters diesel toen een putdeksel door de druk van het water omhoog schoot. Hierdoor raakte de dieseltank lek. Ook kwamen diverse wegen, zoals de Mr. L.A. Kesperweg en de Rotterdamseweg, compleet onder water te staan.

Het ergst getroffen waren echter de Weeteringstraat en de Groeneweg. In het verleden waren hier zo’n beetje bij iedere regenbui van betekenis problemen maar een gemaal zou daaraan een einde moeten maken. Helaas werkte het gemaal juist nu even niet en zo kon er toch weer veel schade ontstaan. De klep waardoor het water behoort worden afgevoerd, bleef dicht  en het water uit het rioleringsstelsel kon daardoor alleen maar omhoog. Tientallen huizen stonden vol rioolwater vol blubber en poep. De stank was enorm. De pas opnieuw bestrate Groeneweg is veranderd in een soort kraterlandschap. De verzakkingen zijn enorm. Een aantal auto’s is daardoor meegezakt en ook deze stonden vol met water.

De A20 werd ter hoogte van het Kleinpolderplein zelfs in beide richtingen afgesloten omdat de snelweg in een zwembad van Olympische proporties was veranderd.