Vier straatrovers opgepakt

09-06-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - De politie heeft vier jongemannen aangehouden voor een straatroof op zondag 13 mei. Daarbij raakte een twintigjarige Vlaardinger gewond op de Broekpolderweg. Het viertal beroofde hem onder andere van zijn telefoon.

Het slachtoffer reed in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 mei op de Broekpolderweg naar huis. Een groep van vier jongemannen kwam hem daar tegemoet en passeerde hem, maar vlak nadat ze voorbij waren, voelde hij dat er tegen zijn fiets werd geduwd. Daardoor kwam de twintiger ten val. Hij kreeg meerdere klappen en schoppen te verduren. De vier beroofden hem van zijn spullen en gingen er daarna vandoor.

Een getuige meldde het voorval bij de politie. Agenten doorzochten daarop de omgeving en konden op basis van het signalement een zestienjarige Rotterdammer aanhouden. Naar de overige drie verdachten werd een onderzoek ingesteld. Dat resulteerde op 15 mei in twee arrestaties van Rotterdammers van zeventien en achttien jaar. De vierde verdachte, een twintigjarige man, werd op 23 mei in zijn woning aangehouden in Rotterdam. Alle verdachten hebben inmiddels een verklaring afgelegd. Justitie gaat de vier verder vervolgen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date