Vlaardinger gooit sok in water bij aanhouding

29-04-2020 112 Redactie

VLAARDINGEN - Een 21-jarige Vlaardinger die door de politie werd aangehouden op verdenking van het dealen van harddrugs gooide bij zijn aanhouding een sok in het water.

De man werd dinsdag 28 april tijdens een postactie van agenten in de Th. Kuipers-Rietbergstraat in Vlaardingen-West gezien terwijl hij contact had met een klant. Toen de agenten hem aanspraken, ging hij er vandoor maar liep een doodlopend grasveld aan de rand van een singel op. Hij gooide daarop een sok in het water. De sok bleef echter drijven en werd door een behulpzame omstander uit het water gevist. In de sok zaten zakjes met daarin vermoedelijk drugs. Hij werd aangehouden.

De agenten hielden de postactie naar aanleiding van klachten van bewoners van de Th. Kuipers-Rietbergstraat over overlast door drugsdealers.

De zakjes met vermoedelijk drugs zijn naar een laboratorium gestuurd. Als het inderdaad drugs is, krijgt de verdachte van de Gemeente Vlaardingen een zogenaamde ‘last onder dwangsom’ opgelegd omdat het niet de eerste keer is dat hij betrapt wordt op dealen. Een ‘last onder dwangsom’ is een bestuurlijke boete die de gemeente kan opleggen. In dit geval is dat een boete van 2.500 euro. Gaat hij weer in de fout dan verdubbelt de boete, daarna wordt het 7.500 euro en uiteindelijk 10.000 euro.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date