Vlaardinger raakt rijbewijs én motor kwijt

04-06-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN/ZIERIKZEE - De politie heeft gistermiddag in Zeeland het rijbewijs én de motor van een 42-jarige Vlaardinger in beslag genomen. Hij reed daar met een veel te hoge snelheid over ’s heeren wegen.  Tijdens de rit beging hij een hele serie verkeersovertredingen.

Het rijgedrag van de motorrijder trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij meerdere keren diverse auto’s inhaalde over de dubbele doorgetrokken streep. Toen de Vlaardinger ter hoogte van de Klerksweg een stopteken kreeg, gaf hij nog eens flink gas en spurtte weg.

De politie zette met licht- en geluidssignalen de achtervolging in waarbij snelheden werden gemeten tot 170/180 km per uur. Bij de verkeerslichten ter hoogte van Zierikzee wurmde de Vlaardinger zich tussen de stilstaande auto’s door en negeerde het rode stoplicht. Vervolgens racete hij over het fietspad richting Zierikzee.

Na een dollemansrit door het oude gedeelte van het stadje eindigde de snelheidsduivel in de doodlopende Slabberswerf. Dit alles met nog een duopassagier achterop de motor. Beide mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich over enige tijd voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn onverantwoordelijk rijgedrag.

Gerelateerd