Vlaardinger vast op verdenking terrorisme

08-07-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - De politie heeft woensdag een 32-jarige Vlaardinger aangehouden in verband met de vondst in maart van 45 kilo munitie. Zijn vingerafdrukken zijn aangetroffen op een plastic tas met munitie voor Kalasjnikovs. Ook een 30-jarige Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid.

De politie vond destijds de munitie in Rotterdam in de berging van de woning waar de Franse terreurverdachte Anis B. verbleef. Er werden ook drie Algerijnen aangehouden, van wie er nog twee in voorlopig hechtenis zitten vanwege deelname aan een terroristische organisatie.

De Vlaardinger en de Rotterdammer worden verdachten van betrokkenheid – het leveren van munitie – bij de terroristische organisatie waartoe de andere verdachten behoren. Beiden zijn vanmiddag door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld.

Op een van de plastic tassen met munitie zijn ook vingerafdrukken aangetroffen van Reda K., die eind maart in Frankrijk is aangehouden als verdachte van deelname aan een terroristische organisatie. Bij hem werden vijf Kalasjnikovs, patroonhouders met scherpe munitie en explosieven aangetroffen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date