Vlaardingse jihadist wilde aanslag plegen op Gay Pride

10-11-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN - De terreurgroep waartoe ook de 21-jarige Morad M. uit Vlaardingen behoorde, wilde een aanslag plegen op Pride Amsterdam (Gay Pride). Dat meldt RTL Nieuws vandaag op basis van 'meerdere bronnen'. Het plan sneuvelde uiteindelijk omdat de verdachten op dat moment nog niet beschikten over de benodigde wapens.

Hoofdverdachte Hardi N. zou dit hebben laten weten aan een politie-infiltrant die zich voordeed als leverancier van wapens. N. vertelde te wilen toeslaan tijdens de 'Gayparade'. Hij wilde daarbij meedere terroristen inzetten; twee met bomvesten en twee met kalashnikovs. De Canal Parade, het hoogtepunt van Amsterdam Pride, trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

Een enorm groot evenement dus dat bijna onmogelijk te beveiligen is. De terreurcel kon er zo goed als zeker van zijn dat er veel slachtoffers zouden vallen. Een in de jihadistische ideologie van de leden van de terreurcel bovendien een verderfelijk evenement dat homoseksualiteit 'viert'. De verdachten hadden ook nog een tweede doelwit, een nachtclub waar ze een Bataclanachtige aanslag wilden plegen.

De hele terreurgroep werd uiteindelijk 27 september gearresteerd in een gecoördineerde actie van de Dienst Speciale Interventies (DSI), een deel in Arnhem, een ander deel in Weert.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date