Week van de Veiligheid

01-10-2015 112 Redactie

VLAARDINGEN - Volgende week is het de Nationale Week van de Veiligheid. Ook in Vlaardingen wordt hier aandacht aan besteed. Op het programma staan:

Dinsdag 6 oktober: informatieavond Buurtpreventie.

Locatie: Geuzencollege, Geuzenplein, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur

Een belangrijk uitgangspunt bij Buurtpreventie is het vergroten van het veiligheidsgevoel in een wijk. De medewerkers van de Politie en Toezicht & Handhaving kunnen dat niet alleen. U en de andere bewoners spelen hierin een belangrijke rol. U bent de ogen en oren van de wijk. U bent van harte welkom op deze informatieavond.

Dinsdag 6 oktober: test toegankelijkheid voor hulpdiensten Westwijk/Indische Buurt.

Een aantal keer per jaar test de brandweer de toegankelijkheid van wijken in Vlaardingen. Doordat mensen parkeren op plekken waar niet geparkeerd mag worden of niet goed in de vakken gaan staan kan de brandweer niet altijd alle locaties bereiken. Mensen die fout geparkeerd staan krijgen een gele kaart. Op deze manier hoopt de brandweer op bewustwording bij bewoners. Na de actie gaat de Lichtblauwe Brigade extra controleren op foutparkeerders.

Woensdag 7 oktober en zaterdag 10 oktober: Veiligheidsmarkt op de Weekmarkt in het Centrum, van 09.00 uur tot 16.00 uur

Verschillende organisaties met veiligheid te maken hebben presenteren zich. Zo vindt u er informatie over de Brandweer, Hartveilig Wonen, Buurt Whatsapp, Politie, Burgernet, Lichtblauwe Brigade, Buurtpreventie, Meld Misdaad Anoniem en EHBO Vlaardingen.

Donderdag 8 oktober, Actie politiekids in het Centrum om 15.30 uur     

De politiekids gaan een ludieke actie in het centrum houden.Gerelateerd