Weer succes voor Buurtwhatsapp

02-07-2015 112 Redactie

VLAARDINGEN - Vanmiddag werd er op de Buurtwhatsapp van de Indische Buurt een melding gedaan van een man in rode jas die met een fiets liep die op slot stond. Hij gedroeg zich zodanig dat de melder sterk het gevoel kreeg dat de fiets was gestolen. De politie werd dan ook ingeschakeld. Wachtend op de politie werd door verschillende deelnemers in de groep bijgehouden waar deze man liep. Verschillende straten werden genoemd en een gedetailleerd signalement werd doorgegeven. 

Toen de politie de man controleerde leek er in eerste instantie niets aan de hand te zijn. Aan het eind van de middag werd de man met rode jas echter opgemerkt in de Vlaardingen Ambacht met nog steeds die fiets op slot aan de hand. Ook een bewoner uit deze wijk vond zijn gedrag opvallend en hield de man in de gaten. De alerte bewoner zag dat hij aanbelde bij een huis en dat hij daar samen met een tweede man naar de fiets keek. Daarna gingen de twee de garage in.

De alerte bewoner heeft de politie gebeld en toen deze ter plaatse in de garage en schuur gingen kijken, bleken daar vijftien fietsen te staan. Van slechts één van die fietsen kon worden vastgesteld dat deze was gestolen. Er werd een aangifte van diefstal bij gevonden. Dit rijwiel kan dan ook weer worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Opnieuw een mooi succes voor de Buurtwhatsappgroepen.Gerelateerd