Wegpiraat in gestolen Polo gepakt

11-01-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – Afgelopen zaterdag meldde de politie uit te kijken naar een grijze Volkswagen Polo waarvan de bestuurder verdacht en gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De auto bleek eerder gestolen te zijn in Vlaardingen.

Gisteren werd er van de betreffende auto een melding gemaakt waarbij de auto op de Verkadesingel werd gesignaleerd en later nogmaals rond het Burgemeester De Bordesplein in Vlaardinger Ambacht. Op de laatste plek ging een bewoner naar de auto toe, waarbij de Polo wegscheurde. Later bleek dit overigens weer niet de gezochte auto te zijn.

Vanmorgen vroeg werd de auto waargenomen in de Westwijk, en politie in burger wachtte af of er een bestuurder zou instappen. Dat bleek even later het geval. Na een korte achtervolging in de wijk met meerdere politie-eenheden , waarbij er weer met grote snelheid gereden werd, kon de bestuurder worden aangehouden. De auto rolde nog even een stukje door over het grasveld richting een singel aan de Datheenstraat en belandde met de 'neus' deels in het water. De verdachte is weggevoerd en voor de auto is een takel besteld.

 Gerelateerd