Zeven jaar cel en TBS voor Glenn A.

07-07-2020 112 Redactie

archieffoto: Flashphoto

VLAARDINGEN - De rechtbank Rotterdam heeft de 28-jarige Glenn A. vandaag veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor het doodsteken van zijn 25-jarige (ex-)vriendin Lisa. De steekpartij vond plaats op 16 juli 2019 in haar huis in de Van 't Hoffstraat in Vlaardingen-West. De vrouw overleed enkele uren nadat zij neergestoken was aan haar verwondingen. De verdachte heeft bekend.

Hoewel het nooit de bedoeling van de verdachte is geweest, heeft hij Lisa in haar eigen huis neergestoken. Hierbij is onder meer de aorta geraakt, waardoor zij veel bloed heeft verloren. Zij overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Glenn A. heeft zich ook schuldig gemaakt aan de mishandeling van een arrestantenbewaarder door deze in het gezicht te slaan of te stompen. Daarmee heeft de verdachte op een ernstige wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de arrestantenbewaarder, die op dat moment zijn publieke taak uitoefende.

Onherstelbaar leed

 De verdachte heeft niet alleen Lisa van het leven beroofd, hij heeft ook voor onherstelbaar leed bij Lisa's nabestaanden gezorgd. Haar zoontje zal zonder zijn moeder opgroeien. Haar ouders en hun partners zullen haar voorgoed moeten missen. De nabestaanden zullen de gevolgen van dit verlies altijd met zich meedragen. De ouders van Lisa hebben op de terechtzitting verwoord hoe groot het verlies van hun dochter is en welke impact dit op hun levens en de levens van anderen heeft.
 
De verdachte heeft vanaf zeer jonge leeftijd een behandel- en justitiële voorgeschiedenis. Er is sprake van een ernstige mate van ADHD, van een antisociale persoonlijkheidsstoornis met borderline-trekken, van psychopathie. Dat Glenn A ook nbog hard drugs gebruikte maakte het allemaal nog erger. Deze ernstige psychische ziektes waren ten tijde van het steken aanwezig en beïnvloedden het gedrag van de verdachte. Rapporteurs adviseren verminderde toerekeningsvatbaarheid. Zij achten de kans op herhaling van overmatig geweld tegen personen zeer hoog. Een benodigde langdurige, klinische behandeling kan alleen effectief zijn door een TBS-maatregel met dwangverpleging op te leggen.

Naast een gevangenisstraf van zeven jaar legt de rechtbank Glenn A. dan ook TBS met dwangverpleging op. Daarnaast moet de verdachte aan benadeelde partijen materiële en immateriële schadevergoedingen betalen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date