Dinsdag 11 oktober

11-10-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Jubileumexpositie in het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is de Jubileumexpositie ’50 jaar in beeld en voorwerpen’ te zien ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Zonnehuis. Op de expositie is te zien hoe de wereld er vijftig jaar geleden uitzag en wat er inmiddels allemaal is veranderd. Door middel van voorwerpen, kleding en foto’s wordt de periode 1966 – 2016 in beeld gebracht.  De jubileumexpositie is te zien tot maandag 7 november. 

Mantelzorgcafé in de Groene Luiken


VLAARDINGEN - Bent u mantelzorger? Zorgt u voor een partner, kind, ouder, vriend of goede buur? Dan bent u iedere tweede dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in het Mantelzorgcafé Vlaardingen in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. U kunt er andere mantelzorgers ontmoeten en regelmatig wordt er een thema besproken. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen.

Expositie bij VVEH


VLAARDINGEN – Bij Vele Vlaardingers Eén Huis aan de Hoogstraat 155 is momenteel een foto-expositie te zien rond het thema ‘Vluchteling’. VVEH zet zich in voor een positieve, veilige, vreedzame en open samenleving in Vlaardingen. Zo probeert zij contact te leggen en te onderhouden met zeer diverse groepen Vlaardingers. Vlaardingers uit alle windstreken, politieke voorkeuren, geaardheid en zonder of met welke religie dan ook worden middels ontmoetingen aan elkaar verbonden. De expositie is te zien tot 25 november van  dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Jacob Kerssemakers exposeert in de Windwijzer


VLAARDINGEN - De Amsterdamse kunstschilder Jacob Kerssemakers exposeert momenteel in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Kerssemakers exposeert regelmatig zijn meterslange, documentair vastgelegde landschappen. De werken in de Windwijzer vallen op door hun grootte. Op witte houten frames zijn zijn smalle doeken gespannen die door hun onderwerpen en de manier van aanbrengen een verrassend en indrukwekkend effect sorteren. Door de grote witte vlakken als achtergrond komen de werken goed uit de verf.

Drie fotografen in de Groene Luiken


VLARDINGEN - Anneke Pors, Ellen Crepin en Marian van Heuveln exposeren in de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Drie vVriendinnen met dezelfde passie, exposeren samen met foto’s van stillevens, architectuur en macro met als thema 3x3. De expositie is te zien tot en met zondag 6 november van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00.

Expositie in Willibrorduskapel


VLAARDINGEN - De studiegroep ideeontwikkeling organiseert een tentoonstelling met werken van: Look J. Boden, Ton Delfos, Cees Eykelenboom, Annemarie de Jong, Kymia Kazemi, Marian Langelaan, Stefanie van Meenen, Louis Smits, Bert Utens en Kees Jan van der Weijden. Foto’s, tekeningen, strips, films, schilderijen en gedichten. De werken zijn te zien van 7 tot en met 16 oktober. Op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur is de opening van de tentoonstelling. Die is daarna te zien op zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 11.00 tot 17.00 uur en woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. Ook op zaterdag 15 en zondag 16 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerd