Donderdag 24 november

24-11-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

‘t Is Zilver wat er blinkt


VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is een expositie te zien met een selectie uit de collectie zilver van Streekmuseum Jan Anderson. Naast tabakscomforts, inktstellen, bijbels met zilverbeslag zijn er gebruiksvoorwerpen uit voornamelijk de negentiende eeuw te zien zoals een roomschaal, visscheppen en een suikerschaal. Ook vele Vlaardingse siervoorwerpen zullen worden getoond. De expositie is tot 1 maart 2017 te zien in Museum Vlaardingen, Westhavenkade 56.

Jan van der Borden exposeert in Het Zonnehuis


VLAARDINGEN - in Het Zonnehuisaan de dillenburgsingel 5 is een expositie te zien met werk van  Jan van der Borden. Het werk van de kunstenaar kenmerkt zich door het kleurgebruik en is afwisselend figuratief en abstract. De getoonde werken zijn gemaakt met diverse materialen en in verschillende technieken. De expositie is te zien tot en met 6 januari 2017.

Expositie bij VVEH


VLAARDINGEN – Bij Vele Vlaardingers Eén Huis aan de Hoogstraat 155 is momenteel een foto-expositie te zien rond het thema ‘Vluchteling’. VVEH zet zich in voor een positieve, veilige, vreedzame en open samenleving in Vlaardingen. Zo probeert zij contact te leggen en te onderhouden met zeer diverse groepen Vlaardingers. Vlaardingers uit alle windstreken, politieke voorkeuren, geaardheid en zonder of met welke religie dan ook worden middels ontmoetingen aan elkaar verbonden. De expositie is te zien tot 25 november van  dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Jacob Kerssemakers exposeert in de Windwijzer


VLAARDINGEN - De Amsterdamse kunstschilder Jacob Kerssemakers exposeert momenteel in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Kerssemakers exposeert regelmatig zijn meterslange, documentair vastgelegde landschappen. De werken in de Windwijzer vallen op door hun grootte. Op witte houten frames zijn zijn smalle doeken gespannen die door hun onderwerpen en de manier van aanbrengen een verrassend en indrukwekkend effect sorteren. Door de grote witte vlakken als achtergrond komen de werken goed uit de verf.

Broodje Dialoog


VLAARDINGEN - Elke laatste donderdag van de maand wordt bij VVEH het Broodje Dialoog georganiseerd. Onder het genot van een broodje wordt gesproken over een vooraf bepaald thema. Deelname is € 2,50 en dient gepast betaald te worden. We nodigen een ieder uit om een keer aan te schuiven. De locatie is het pand van VVEH aan de Hoogstraat 155. 

Mieke de Goede exposeert in de Groene Luiken


VLAARDINGEN – In Aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 is een expositie Te zien zijn een serie over Vlaardindie zijn  geschilderd voor een sprookjestocht op een camping in Renesse. Mieke exposeert samen met haar kleindochters Amy en Bo Huf. Zij vinden het heerlijk om zich te uiten op het schilderdoek in het atelier van Oma! De expositie is dagelijks te zien tot en met 12 december.

Lunchconcert in de Grote Kerk


VLAARDINGEN - Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 24 november tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van Bach, Marchand en Merkel. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.

Gerelateerd