Donderdag 26 januari

26-01-2017 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Broodje Dialoog


VLAARDINGEN - Elke laatste donderdag van de maand wordt bij VVEH het Broodje Dialoog georganiseerd. Onder het genot van een broodje wordt gesproken over een vooraf bepaald thema. Deelname is € 2,50 en dient gepast betaald te worden. We nodigen een ieder uit om een keer aan te schuiven. De locatie is het pand van VVEH aan de Hoogstraat 155. 

Nieuwe exposities in Het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is werk te zien van de Vlaardingse kunstenaar Hans Bakker. Zijn werk bestaat uit schilderijen die gemaakt zijn met een gemengde techniek, abstracte vormen en composities. Hij gebruikt hiervoor acrylverf, stift, potlood, inkt en oliepastels. In de vitrine van Het Zonnehuis is tegelijkertijd een exposite te zien van het Houweling Telecommuseum. Diverse PTT-zaken uit het verleden zijn hier te bekijken. Denk daarbij aan (houten)telefoons, radiodistributie, telex, fax en klokken. U kunt de exposities bezoeken van 7 januari tot en met 12 februari.

‘t Is Zilver wat er blinkt


VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is een expositie te zien met een selectie uit de collectie zilver van Streekmuseum Jan Anderson. Naast tabakscomforts, inktstellen, bijbels met zilverbeslag zijn er gebruiksvoorwerpen uit voornamelijk de negentiende eeuw te zien zoals een roomschaal, visscheppen en een suikerschaal. Ook vele Vlaardingse siervoorwerpen zullen worden getoond. De expositie is tot 1 maart 2017 te zien in Museum Vlaardingen, Westhavenkade 56.

Lunchconcert in de Grote Kerk


VLAARDINGEN - Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 26 januari tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van Boyvin, Bach Corrette en Fischer. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.

Gerelateerd
Reacties