Donderdag 28 september

28-09-2017 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Verkoop bij Stadslandbouw Van Ruytenburch


VLAARDINGEN - Stadslandbouw van Ruytenburch op landgoed Hoogstad aan de Westlandseweg verkoopt elke donderdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur producten die op dat moment oogstbaar zijn. Klanten kunnen tegen een kleine donatie met een vrijwilliger op het land iets van hun gading uitzoeken. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om de akker in stand te houden en om organisaties met een sociale doelstelling zoals de voedselbank, Pameijer en de Sociale Supermarkt regelmatig van producten te kunnen voorzien.

Die gozer met die pet exposeert in het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis is een expositie te zien met de schilderijen van ‘Die gozer met die pet’. In de vitrines is werk te zien van de vriendinnen Frances Kopper en Irene van der Laan.  ‘Die gozer met die pet’ is Y. Awad. Hij maakt sfeervolle en fantasierijke landschappen en laat zich hierbij inspireren door Bob Ross en zijn leraar Bill Alexander. De twee vriendinnen vonden elkaar na een reünie van de middelbare school Casimir. Frances Kopper had haar draai gevonden in het mozaïeken en Irene van der Laan in het glasfusen. De expositie is te zien tot 23 oktober.

Schildersgroep exposeert in de Groene Luiken


VLAARDINGEN - De schildersgroep van Lia Schäfer exposeert in aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Zij gebruiken diverse werkwijzen:  aquarelleren, tekenen en gemengde technieken. De groep bestaat uit twaalf enthousiaste mensen. Er kan vrij gewerkt worden, of aan de hand van aangereikte voorbeelden van de docent. Het aanloophuis is geopend op zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.

Syrische kunstenaar exposeert in De Windwijzer


VLAARDINGEN – In De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 zijn schilderijen te zien van de Syrische kunstenaar Mosab Anzo te bezichtigen in de Windwijzer. Mosab Anzo is geboren in Aleppo in Syrië. Hij studeerde kunst aan de Universiteit van Damascus en van Beirut. In oktober 2014 vluchtte Anzo vanuit het door oorlog geteisterde Syrië met achterlating van familie, vrienden en schilderijen. De werken zijn te zien van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 14.00 uur en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur. Toegang is vrij.

Lunchconcert Grote Kerk


VLAARDINGEN - Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 28 september tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van Roberday, Nivers, Couperin, Chauvet en Salomé. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.

Gerelateerd