Woensdag 22 juni

22-06-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Fishy Fashion in Museum Vlaardingen                                         


VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is een tentoonstelling te zien over visserstruien, oliegoed en andere kledingstukken die bij viossers in vroeger tijden populair waren. De titel: Fishy Fashion. Weet u waarom zeelieden een ring van goud in hun oor droegen? Op deze en andere vragen geeft de tentoonstelling antwoord. Te zien van 18 juni tot en met 13 november.

Stadswandeling door de Oostwijk


VLAARDINGEN - Woensdag 22 juni is er een stadswandeling door de Oostwijk. De eerste uitbreiding van Vlaardingen (19e eeuw) trok zowel rijke als arme inwoners. Villa's worden afgewisseld met hofjes en arbeiderswoningen. Deze wandeling begint om 13.30 uur bij de Visbank (hoek Westhavenplaats/Liesveldviaduct). Deelname aan de wandeling kost € 2,50.

Mamacafé Vlaardingen


VLAARDINGEN – Mamacafé Vlaardingen is de ontmoetingsplek om ideeën op te doen, ervaringen uit te wisselen en workshops te volgen. Het mamacafé is voor zwangeren, mama’s, papa’s, opa’s, oma’s en natuurlijk voor kinderen! Het Mamacafe Vlaardingen is elke woensdag geopend van 9.30 tot 11.30 uur aan de Binnensingel 126 in Vlaardingen. Deze ochtenden zijn gratis en iedereen is welkom.

Rieneke Gerrits exposeert in het Zonnehuis


VLAARDINGEN - Rieneke Gerrits exposeert haar werk vanaf zaterdag 28 mei in het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5. Te zien zijn schilderijen, beschilderde Venetiaanse maskers, sieraden en keramiek. Rieneke laat zich door exotische kunststijlen en culturen. Eerst was dat de Afrikaanse kunst, maar daarna vooral de Aboriginal kunst die haar erg aansprak. De mythe, het verhaal en de betekenis van de symbolen en kleuren inspireren haar nog altijd bij het vertellen van haar eigen verhaal. De expositie volgt haar reis door het leven. U kunt de expositie bezoeken tot en met 3 juli.

José Engelhard exposeert in De Windwijzer


VLAARDINGEN – In De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 is een tentoonstelling te zien van de schilderijen van José Engelhard. Haar werken tonen een diversiteit aan onderwerpen. Haar interesse is dan ook veelzijdig. De materialen, die zij hiervoor heeft gekozen, zijn verschillend, zoals u zult zien. De expositie is tot en met 26 augustus op werkdagen tussen 09.00 en 14.00 uur of op afspraak te bezoeken.

Expositie in de Groene Luiken


VLAARDINGEN – In Aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 is tot en met 11 juli werk te zien van de cursisten van Zhanhong Liao. Het overkoepelende thema is ‘Natuur’. Er zijn werken in acryl, waterverf en olie te bewonderen. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het aanloophuis: van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.

Stadswandeling door de Oostwijk


VLAARDINGEN - Woensdagmiddag 22 juni wandelen de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen door de Oostwijk. De Oostwijk bestaat al sinds de negentiende eeuw en laat goed de groter wordende kloof tussen rijk en arm zien: van grote villa's tot zeer kleine woningen in hofjes. De wandeling vertrekt om 13.30 uur vanaf de Visbank (hoek Haven/Liesveldviaduct) en kost € 2,50 per deelnemer.

Avondexcursie in de Heemtuin


VLAARDINGEN – Op woensdag 22 juni is er een avondexcursie door de Heemtuin aan het Heemtuinpad 1 in Vlaardingen-West. De excursie duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Kosten: twee euro. Graag aanmelden op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur, tel. 06 – 130 877 82.

Gerelateerd