Zaterdag 11 juni

11-06-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Rondje Ambacht


VLAARDINGEN – Bewoners, ondernemers, kerk en het Streekmuseum zetten vrijdag 10 en zaterdag 11 juni hun (tuin)deuren wagenwijd open voor een evenement rond tuinen, groen, lokaliteit, hergebruik, duurzaamheid en ambachtelijkheid. Er zijn veel zelfgemaakte producten voor wonen en lifestyle te zien en voor een deel ook te koop. U bent van harte welkom op vrijdag 10 juni van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag 11 juni van 11.00 tot 16.00 uur. Een flyer met deelnemers en plattegrond is verkrijgbaar op Burgemeester de Bordesplein 1.

De Broekpolder als weidegebied


VLAARDINGEN – Tegenwoordig is het een natuurpark doorsneden door paden voor wielrijders, wandelaars, mountainbikers en andere sportievelingen maar tot 1957 liep de Broekweg dood tegen de Bommeer en in de polder verdienden ruim dertig boeren er hun brood door de melk te verwerken tot boter en kaas: De Broekpolder. In het Streekmuseum aan de Kethelweg 50 is over de geschiedenis van de Broekpolder een tentoonstelling ingericht. Deze is tot en met 31 juli te zien, iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Rieneke Gerrits exposeert in het Zonnehuis


VLAARDINGEN - Rieneke Gerrits exposeert haar werk vanaf zaterdag 28 mei in het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5. Te zien zijn schilderijen, beschilderde Venetiaanse maskers, sieraden en keramiek. Rieneke laat zich door exotische kunststijlen en culturen. Eerst was dat de Afrikaanse kunst, maar daarna vooral de Aboriginal kunst die haar erg aansprak. De mythe, het verhaal en de betekenis van de symbolen en kleuren inspireren haar nog altijd bij het vertellen van haar eigen verhaal. De expositie volgt haar reis door het leven. U kunt de expositie bezoeken tot en met 3 juli.

Expositie in de Groene Luiken


VLAARDINGEN – In Aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 is tot en met 11 juli werk te zien van de cursisten van Zhanhong Liao. Het overkoepelende thema is ‘Natuur’. Er zijn werken in acryl, waterverf en olie te bewonderen. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het aanloophuis: van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.

Werk van Cees Eykelenboom in De Duig


VLAARDINGEN - In Galerie De duig is tot en met 26 juni een expositie te zien met werk van Cees Eykelenboom. De tentoonstelling bestaat uit een selectie houtskool- en potloodtekeningen. Door het afbeelden van dingen die geen nut meer hebben, maar dat ooit wel hebben gehad, benadrukt Cees het nostalgische aspect die deze dingen voor ons hebben. De expositie is iedere zaterdag en zondag te zien van 13.00 tot 17.00 uur.

Stadswandeling door Vlaardinger Ambacht


VLAARDINGEN - Zaterdag 11 juni is er een stadswandeling door Vlaardinger Ambacht. Tegenwoordig één van de wijken van Vlaardingen, maar tot aan 1941 een rijke, zelfstandige gemeente, waarvan het grondgebied vele malen groter was dan dat van Vlaardingen. De wandeling start om 13.30 uur bij het Streekmuseum Jan Anderson, Kethelweg 50. Na afloop is het mogelijk het museum (gratis) te bezoeken. Deelname aan de wandeling kost € 2,50.

Wandelconcert in de Grote Kerk


VLAARDINGEN - Het wandelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdagmiddag 11 juni verzorgd door blazersensemble Giusto o.l.v. Peter le Feber en Aad Zoutendijk, orgel. Op het programma staan werken van onder anderen Dvorak, Suk en Andriessen. Het concert begint om 15.15 uur; bezoekers kunnen vrij in- en uitwandelen tijdens het concert. De toegang is gratis en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken. 

Gerelateerd