Zaterdag 21 mei

21-05-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Franse markt in Het Zonnehuis


VLAARDINGEN -Op zaterdag 21 mei is Het Zonnehuis aan de dillenburgsingel 5 in Franse sferen. Er staan twee kraampjes met brocante producten, er kan Franse kaas worden geproefd en gekocht en ook een boeken- en plantenkraam ontbreekt niet. Een accordeonist brengt Franse musettes ten gehore. Daarnaast is er ’s ochtends een karikaturist en in de middag een mimespeler. Tenslotte kunnen bewoners en bezoekers ook nog meedoen aan een schilderworkshop. Bezoekers zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom.

Expositie over Bernard IJzerdraat in het Streekmuseum


VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een tentoonstelling te zien over het leven van Bernard IJzerdraat, samen met Arij Kop oprichter van de eerste verzetsgroep van Nederland. Al op 15 mei 1940 schreef hij zijn eerste Geuzenbrief. De expositie is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur te zien tot en met 5 juni. De toegang is gratis.

Pronkstuk in Museum Vlaardingen


VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen kunt u momenteel genieten van een tentoonstelling onder de naam Pronkstuk: herinneringen aan lief en leed. Met ‘Pronkstuk’ toont het museum hoe men in het verre en recente verleden voorwerpen verzamelde die herinneren aan belangrijke gebeurtenissen in het leven. Geboorte en doop, het bereiken van de volwassen leeftijd, het huwelijk en andere mijlpalen in het persoonlijk leven. Deze expositie is te zien tot en met zondag 22 mei.

Exposities in het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is een expositie te zien met schilderijen van de Rozenburgse schilder en tekenaar Frits Janse. In de vitrine zijn er daarnaast nog geëxposeerde werken te zien van Joke Baas en Ria Koks. Frits Janse toont een groot deel van zijn maritieme werk. Joke Baas en Ria Koks exposeren met keramiek en beeldhouwwerk. De expositie is te zien tot en met 22 mei.

Expositie Lilian Gorissen in De Groene Luiken


VLAARDINGEN - Lilian Gorissen exposeert met schilderijen en macro natuurfoto’s in aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. De expositie is tot en met 30 mei te zien tijdens de openingsuren van het aanloophuis.

De Broekpolder als weidegebied


VLAARDINGEN – Tegenwoordig is het een natuurpark doorsneden door paden voor wielrijders, wandelaars, mountainbikers en andere sportievelingen maar tot 1957 liep de Broekweg dood tegen de Bommeer en in de polder verdienden ruim dertig boeren er hun brood door de melk te verwerken tot boter en kaas: De Broekpolder. In het Streekmuseum aan de Kethelweg 50 is over de geschiedenis van de Broekpolder een tentoonstelling ingericht. Deze is tot en met 31 juli te zien, iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Gerelateerd