Zaterdag 4 november

04-11-2017 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Een verhaal dat verteld moest worden 


VLAARDINGEN – In het Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een expositie te zien over ‘het verlies van Vlaardingen’. ,,Het is de meest treurige tentoonstelling die ik heb gemaakt’’, aldus Jan Anderson. Een tentoonstelling over de honderden verdwenen bedrijven en duizenden verdwenen banen in de haringstad. De tentoonstelling is tot eind 2017 te zien, iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Rommelmarkt in de Wouthof


VLAARDINGEN - In seniorencomplex de Wouthof aan de Baarnhoeve is een rommelmarkt waar allerlei leuke spullen te koop zijn. De rommelmarkt duurt van 11.30 tot 15.00 uur. De opbrengst gaat volledig naar het ontspanningsfonds van de bewoners.

Ton Delfos exposeert in het Zonnehuis


VLAARDINGEN - De Vlaardingse fotograaf Ton Delfos exposeert voor de vierde keer in Het Zonnehuis. Na exposities met onder andere foto’s van exotische locaties op onder meer IJsland zal deze expositie bestaan uit foto’s gemaakt in Nederland, voornamelijk Vlaardingen en omgeving, en een miniserie over Curaçao. Deze expositie zal op zaterdag 28 oktober door de fotograaf zelf geopend worden en te zien zijn tot 4 december.

Schildersgroep exposeert in de Groene Luiken


VLAARDINGEN - De schildersgroep van Lia Schäfer exposeert in aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Zij gebruiken diverse werkwijzen:  aquarelleren, tekenen en gemengde technieken. De groep bestaat uit twaalf enthousiaste mensen. Er kan vrij gewerkt worden, of aan de hand van aangereikte voorbeelden van de docent. Het aanloophuis is geopend op zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.

Unieke films in het Streekmuseum


VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson zijn zaterdag 4 en zondag 5 november films over Vlaardingen te zien die zijn gemaakt door H.P. Dijkshoorn, zoon van boer Dijkshoorn in de Broekpolder. Hij heeft tientallen filmpjes gemaakt over het leven op de boerderij. Daarnaast maakte hij opnames van het hooien in de polder, de Vlietmolen en de melkfabriek op het Emaus. Ook zijn er opnames van een optocht van de melkboeren uit de jaren vijftig met hondenwagens en carriers. Ook zijn optochten te zien van de feesten in de na-oorlogse jaren, de haringrit en het uitvaren van loggers. Het museum is zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.


Gerelateerd