Zondag 23 april

23-04-2017 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Nieuwe expositie in Het Zonnehuis


VLAARDINGEN Van 1 april tot en met 7 mei exposeert de Vlaardingse kunstschilder Anton Brobbel in het Zonnehuis op de Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. Anton Brobbel maakt olieverfschilderijen, die zeer realistisch geschilderd zijn. De thema’s in het werk van Brobbel zijn divers. Van stadsgezichten tot vogels, van strandpalen tot prachtige stillevens. Maar welk thema er ook gekozen is – het resultaat is altijd zeer realistisch met oog voor detail.

Julia Filament exposeert in de Cultuurwerkplaats


VLAARDINGEN – In de Cultuurwerkplaats aan de Vetteoordsekade 12 is een expositie te zien van  Julia Filament. Zij werd geboren in Oekraïne, maar woont en werkt sinds 2013 in Nederland. Haar vroege werken (2009-2012) worden gekenmerkt door deels abstracte, deels realistische mensfiguren, vaak gemengd met organische figuren en natuurlijke elementen. Later (2013-2015) uit ze zich met name in zwart-wit illustraties, gebaseerd op haar zoektocht naar identiteit in een nieuw land, met een nieuwe cultuur en een nieuwe taal die haar tot dan toe weinig ruimte geeft om zich thuis te voelen. Vanaf 2015 krijgt haar werk invloeden uit de hoek van de psychologie en de filosofie. Haar onderzoek richt zich steeds meer op de relatie tussen mensen en hun (mis)communicatie. De expositie is te zien tot en met 6 mei, iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Cantatedienst in de Bethelkerk


VLAARDINGEN – In de Bethelkerk aan de Burg. Verkadesingel 26 is zondag 23 april een Cantatedienst. Uitgevoerd wordt de cantate ‘Du Hirte Israel, höre’, algemeen beschouwd als een van de moiste cantates van Johann Sebastian Bach. Naast de cantate zal worden uitgevoerd het motet ‘Nunc Dimittis’ opus 69 nr. 1 van Felix Mendelssohn. Voorgangerin deze dienst is ds. Guus Fröberg. De aanvang is om 17.00 uur.

Gerelateerd