Zondag 7 mei

07-05-2017 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Vlaardingen na de Tweede Wereldoorlog


VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson is een tentoonstelling te zien over het naoorlogse Vlaardingen. In twintig vitrines worden honderden voorwerpen en foto’s uit die tijd van wederopbouw getoond. De expositie is tot en met 2 juli iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur te zien in het Streekmuseum aan de Kethelweg 50. De toegang is gratis.

Nieuwe expositie in Het Zonnehuis


VLAARDINGEN Van 1 april tot en met 7 mei exposeert de Vlaardingse kunstschilder Anton Brobbel in het Zonnehuis op de Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. Anton Brobbel maakt olieverfschilderijen, die zeer realistisch geschilderd zijn. De thema’s in het werk van Brobbel zijn divers. Van stadsgezichten tot vogels, van strandpalen tot prachtige stillevens. Maar welk thema er ook gekozen is – het resultaat is altijd zeer realistisch met oog voor detail.

Expositie over de onbekende Geus Jan Kijne


VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een expositie te zien rond Jan Kijne, de minst bekende Vlaardingse Geus. Te zien zijn onder andere de brieven die hij op de dag van zijn executie schreef aan zijn moeder en zijn broers evenals de originele foto die gemaakt werd en die vorig jaar tevoorschijn kwam uit het atelier van de Vlaardingse fotograaf Henry Muns. Verder tonen wij de jeugdboeken die hij onder pseudoniem schreef en verder materiaal uit zijn padvinderstijd. De expositie is te zien tot e juli. Het museum is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand geopend van 14.00 tot 16.00 uur, de toegang is gratis.

Monique van der Putten exposeert in De Groene Luiken


VLAARDINGEN – In aanloophuis De Groene Luiken is tot en met 22 mei werk te zien van Monique van der Putten. Tijdens de expositie genaamd ‘It started with nothing’ ziet u portrettekeningen, schilderijen met mixed materials , een kamerscherm en mozaïekwerk. U kunt deze bekijken, kopen maar ook lenen. Het motto van Monique : Denk-Durf-Doe en Geniet!!! De openingstijden van het aanloophuis zijn: zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.

Aad Hofman exposeert in Galerie De Duig


VLAARDINGEN - Aad Hofman exposeert zijn miniatuurlandschappen in Galerie De Duig in de Landstraat 29. De miniatuurlandschappen van Hofman zijn veelal stukjes recreatiegebied in en rondom Vlaardingen. Kleine paneeltjes met prachtige stukjes natuur: een slootje in een weiland, een bospaadje in de mist, een stukje herfstbos… Stuk voor stuk kleine juweeltjes. De expositie is te zien van 6 tot en met 21 mei, iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Bijzondere stadswandeling


VLAARDINGEN - De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen  gaan zondag 7 mei weer wandelend op pad. In het kader van de nationale gedenkdagen 4 en 5 mei is het thema ‘Vrijheid’. De stadsgidsen wandelen langs bekende en minder bekende plekken in het Centrum en de Oostwijk, zoals het Geuzenmonument en de Joodse Begraafplaats. Er wordt stilgestaan bij de vrijheden die voor ons zo gewoon lijken te zijn. De stadswandeling begint om 13.30 uur, en vertrekt vanaf de Visbank. De tocht kost € 2,50 per persoon en duurt anderhalf tot twee uur.

Gerelateerd