132 Vlaardingers met coronavirus, 29 in ziekenhuis

14-04-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – 132 Vlaardingers zijn positief getest op het coronavirus, 29 van hen liggen in het ziekenhuis. Dat zijn er twee meer dan gisteren. Er liggen 33 Schiedammers en 14 Maassluizers in het ziekenhuis die vechten tegen het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag 868 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 27.419. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 122 gisteren stierven er 86, mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 2.945 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 210 naar 8.939.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date