167 Vlaardingers met coronavirus

20-04-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – 167 Vlaardingers zijn positief getest op het coronavirus, dertig van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. Veertien Vlaardingers zijn aan het virus overleden. In Schiedam zijn er 138 mensen besmet, liggen er 35 in het ziekenhuis en zijn er vier overleden. 43 Maassluizers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 14 in het ziekenhuis. Twee inwoners van Maassluis bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 750 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 33.405. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 67 gisteren stierven er 83, mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 3.751 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 75 naar 9.779.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date