Aandacht na kanker bij Huidtherapie Gelderblom

22-09-2014 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Het lichaam laat u in de steek, uw leven kantelt: kanker. Het leven weer oppakken, zo goed mogelijk, dat is het hoofddoel. Wellicht vond een operatie plaats zoals bijvoorbeeld een borstamputatie, met een litteken als herinnering of vochtophopingen na het weghalen van lymfeklieren. U staat er niet alleen voor, de huidtherapeut is er voor u, zowel voor lichamelijke klachten als voor het beantwoorden van uw vragen.  Vroegtijdige behandeling voorkomt veel ongemak in een later stadium. 

Tijdens de Week van de Huidtherapie (4 tot en met 11 oktober 2014) bent u van harte welkom met al uw vragen over uw huid. Huidtherapie Gelderblom geeft u deze week gratis advies over de verzorging en behandeling van uw huid. Komt deze week niet goed voor u uit? U bent uiteraard ook van harte welkom voor of na deze periode. 

Na bestraling
Bestraling beschadigt en verkleurt uw huid. Behalve rood en dun, kan de huid droog en schilferig of juist vettig aanvoelen. Vochtregulerende crèmes doen goed. De huidtherapeut weet daarnaast wat u er zelf aan kunt doen door het geven van huidverzorgingsadviezen. 

Vochtafvoer
Dikke armen of benen voelen zwaar en vermoeid. Het bewegen kan moeizaam gaan. U merkt het vooral na inspanning. 'Oedeem' heet dat verschijnsel: een opeenhoping aan vocht als gevolg van een niet goed werkend lymfestelsel. Oedeemtherapie zorgt voor de afvoer van dat overtollige vocht. Beweging wordt hierdoor veel makkelijker. En wie beweegt, leeft. 

Littekenbehandeling
Wat  zichtbaar is, voelt extra vervelend, zoals een litteken na een operatie. Het belemmert uw bewegingsvrijheid. De huidtherapeut kan u helpen de klachten te verminderen, onder andere door massage en/of siliconenpleisters. 

Wat biedt de huidtherapeut nog meer?
Huidtherapie Gelderblom adviseert onder andere over: huidverzorging na bestraling, zorg voor uw wond, oedeemtherapie (o.a. manuele lymfedrainage, zwachtelen/CircAid, therapeutisch elastische kousen, lymftaping), littekenmassage en duurzame ontharing donorhuid. Daarnaast beschikken wij over voldoende productkennis en mensenkennis. Wij kunnen ook een uitkomst bieden na de behandeling  van andere soorten kanker zoals kanker in het hoofdhalsgebied, in de baarmoederstreek of de huid. 

Afspraak maken? Bel 06 - 22 33 71 59 of neem een kijkje op www.huidtherapie-gelderblom.nl.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date