Alzheimercafé: ergotherapie

31-01-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Dinsdag 5 februari is het maandelijkse Alzheimercafé in het Zonnehuis aan de Dilleburgsingel. Dit keer luidt het thema: “Wat kan de ergotherapeut betekenen?” Maaike van Kester en Vera Kuiken, beiden ergotherapeut bij Ergotherapie Rotterdam, lichten het thema toe.

Dementie gaat naast geheugenverlies ook vaak gepaard met apraxie of verlies van vaardigheden. Behandeling hiervan ligt op het terrein van de ergotherapie. Ergotherapeuten kunnen vaardigheden trainen of hulpmiddelen introduceren om het zo zelfstandig mogelijk thuis wonen van mensen met dementie te ondersteunen. Wat zijn hiervan de mogelijkheden en welke hulpmiddelen zijn handig bij dementie?

Bezoekers van het Alzheimercafé kunnen uitgebreid vragen stellen aan Maaike van Kester en Vera Kuiken. Natuurlijk gaan de vragen over het thema van deze avond, maar ook op andere vragen over dementie krijgen zij uiteraard antwoord.

Het Alzheimercafé is bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar professionals en andere belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Voor het Alzheimercafé bent u van harte welkom in de Brasserie van het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. Om 19.30 uur start het programma en dit duurt tot 21.00 uur. Om 19.00 uur gaan de deuren al open. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date