Alzheimercafé over de impact op mantelzorgers

18-12-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 2 januari is weer het maandelijkse Alzheimercafé. Het thema van deze bijeenkomst: 'Dementie en de impact hiervan op mantelzorgers'. Spreker is Antoinette Eilering, mantelzorgconsulente bij Minters Mantelzorg.

Als je voor je moeder of echtgenoot zorgt, die dementie heeft, ben je mantelzorger. Dit is een zware taak, zeker als je zelf op leeftijd bent of bijvoorbeeld kampt met gezondheidsproblemen. Ook is het denkbaar dat je als mantelzorger de zorgtaken moet combineren met de zorg voor je eigen gezin of bijvoorbeeld een baan. Niemand kiest er voor om mantelzorger te zijn. Vaak ben je het ineens en moet je je leven iets anders gaan organiseren. Mantelzorger zijn vraagt veel van je. Het is dus niet gek dat veel mantelzorgers lichamelijk, emotioneel of psychisch overbelast raken. Het belang van mantelzorg is dan ook erg groot. Het wegvallen van mantelzorgers is een grote oorzaak van het feit dat mensen met dementie moeten worden opgenomen in het verpleeghuis. Zonder mantelzorgers kunnen deze mensen minder lang thuis blijven wonen.

Tijdens dit café worden tips gegeven, mogelijkheden tot ondersteuning van mantelzorgers besproken en wordt op alle vragen antwoord gegeven.Het Alzheimercafé Vlaardingen is op dinsdag 2 januari in de Brasserie van Het Zonnehuis Vlaardingen, Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Het programma begint om 19.30 uur, maar vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. De avond eindigt om 21.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date