Alzheimercafé over dementie en onbegrepen gedrag

24-10-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 7 november is het maandelijkse Alzheimercafé. Deze keer met als thema “Dementie en onbegrepen gedrag”. Gastspreker is Anja Gokke, gedragsconsulent bij de Argos Zorggroep.

Naast geheugenklachten, oriëntatieproblemen en taalstoornissen komen bij dementie vaak veranderingen in het gedrag voor, zoals apathie, agressie, onrustig gedrag en hallucinaties. Deze gedragsveranderingen zijn voor mantelzorgers vaak moeilijk te begrijpen en te hanteren. Dit maakt het omgaan met iemand met dementie vaak erg zwaar.

Waar komt dit gedrag vandaan? En hoe kan je daar het beste mee omgaan of op reageren? Dat zijn de centrale vragen van deze avond. Voor de bezoekers van deze avond bestaat er ruimschoots de mogelijkheid hun vragen te stellen over moeilijk te begrijpen gedrag of andere vragen aangaande dementie.

Het Alzheimercafé Vlaardingen vindt plaats op dinsdag 7 november in Het Zonnehuis Vlaardingen, aan de Dillenburgsingel. Het programma begint om 19.30 uur, maar vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. De avond eindigt om 21.00 uur. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

In december is er geen Alzheimercafe, het nieuwe jaar start dan weer op dinsdag 2 januari.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date