Alzheimercafé Vlaardingen over dementie op jonge leeftijd

25-04-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 7 mei wordt er gesproken over het onderwerp “Dementie op jonge leeftijd” in het Alzheimercafé Vlaardingen. Bij dementie denkt men in eerste instantie aan oudere mensen. Op zich is dit terecht want veruit de meeste mensen die dementie hebben, zijn ouder dan 70 jaar. De kans op dementie neemt namelijk toe met het stijgen der jaren. Toch zijn er ook jongere mensen die een vorm van dementie hebben. In Nederland zijn er ongeveer 13.000 mensen jonger dan 65 jaar die een vorm van dementie hebben.

De gastsprekers zijn Jan Driesen, neuroloog Franciscus Vlietland ziekenhuis, Anje Sterrenburg, ouderenpsychiater GGZ Delfland en Martin Krommert van de Argos Zorggroep. Met hen spreken wordt gesproken over wat specifiek de problemen zijn van jonge mensen met dementie en welke hulp voor hen noodzakelijk en beschikbaar is. Ook wanneer u vragen heeft over andere onderwerpen dan het onderwerp van deze avond kunt u deze stellen tijdens het Alzheimercafé in Het Zonnehuis.

Het Alzheimercafé is een plaats waar mensen met dementie, hun mantelzorgers maar ook professionals en andere geïnteresseerden van harte welkom zijn. Het Alzheimercafé Vlaardingen vindt plaats op dinsdag 7 mei  in de Brasserie van Het Zonnehuis Vlaardingen. Dillenburgsingel 5, 3136 EA Vlaardingen. Het programma begint om 19.30 uur maar vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. De avond eindigt om 21.00 uur.  U hoeft zich niet vooraf aan te melden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date