Alzheimercafé Vlaardingen toont film over dementie

17-01-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 6 februari vindt het maandelijks Alzheimercafé plaats. Er zullen dit keer geen sprekers aanwezig zijn, maar we vertonen een prachtige film genaamd mevrouw Bogers. Deze dvd vertelt over het laatste deel van het leven van mevrouw Bogers. Enige tijd na het overlijden van haar man worden de eerste geheugenproblemen merkbaar en volgt de diagnose: de ziekte van Alzheimer. Ze blijft eerst zelfstandig wonen, met veel hulp aan huis en steun van haar enig kind, dochter Patrice. Uiteindelijk is verhuizing naar een naburige verzorgingsflat onvermijdelijk. De paniekaanvallen nemen toe en haar dochter komt voor een ingrijpende beslissing te staan.

We zien van heel dichtbij hoe mevrouw Bogers het einde van haar leven ervaart. Door haar scherpzinnigheid, de intense relatie met dochter Patrice en de liefdevolle verhouding met kleinzoon Wouter, beleven we haar variant van de ziekte Alzheimer van heel nabij. We ervaren de pijn van de naasten en de moeilijkheden die professionals hebben om deze ingrijpende en ongrijpbare ziekte goed te begeleiden en te behandelen. Dankzij de uitgesproken karakters is het verhaal niet alleen ontroerend, maar ook confronterend en grappig.

Na de film is er gelegenheid om na te praten of vragen te stellen.

Het Alzheimercafé Vlaardingen vindt plaats op dinsdag 6 februari in de Brasserie van Het Zonnehuis Vlaardingen, Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Het programma begint om 19.30u, maar vanaf 19.00u. bent u van harte welkom. De avond eindigt om 21.00u.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date