Categorieën

Service

Bewoners Résidence de Wetering ontheemd

Bewoners Résidence de Wetering ontheemd
Politiek

Bewoners Résidence de Wetering ontheemd

  • Redactie
  • 27-10-2014
  • Politiek
Bewoners Résidence de Wetering ontheemd

VLAARDINGEN - De SP heeft bij het college van burgemeester en wethouders aan de bel getrokken over het lot van de bewoners van Résidence de Wetering. Zij wonen zelfstandig maar veel van hen waren toch afhankelijk van de diensten die vanuit Zorgcentrum de Wetering werden geleverd. Nu het zorgcentrum is gesloten, blijven de bewoners van de Résidence ontheemd achter. ,,Het verdriet en de onzekerheid zijn groot'', zo schrijft SP-raadslid Ingrid Wijker. 

De bewoners van de Résidence maakten gebruik van maaltijden vanuit het zorgcentrum maar onder andere ook van de bibliotheek, de kapper en een winkel. Daarnaast waren er uitstapjes en muziekmiddagen. Dat is nu allemaal weggevallen. 

De SP wil van B&W weten of zij ervan op de hoogte waren dat er na sluiting van Zorgcentrum De Wetering een groep huurders zou achterblijven zonder enige vorm van voorzieningen. ,,Is daarover met Argos overlegd'', vraagt Wijker, ,,en hebben zij alternatieve oplossingen aangedragen voor deze groep huurders?'' 

Zij wil weten onder wiens verantwoordelijkheid de huurders vallen. ,,Blijft Argos verantwoordelijk of is dit nu een taak van de gemeente?'' Wijker vraagt het college om ongeacht het antwoord op deze vraag met Argos te praten om een oplossing te vinden voor de huurders van Résidence De Wetering.