Coronacijfers: negen Vlaardingers testen positief

15-09-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Negen Vlaardingers zijn de afgelopen dag positief getest op het coronavirus, het etmaal ervoor waren dat er zes. Het totaal van de afgelopen week komt daarmee op 49 . In Schiedam waren er tien besmettingen (weektotaal 63) en in Maassluis waren er geen positieve gevallen (weektotaal 17).

In heel Nederland werden de laatste dag 1.379 mensen positief getest op het coronavirus. De afgelopen week blijft het aantal nieuwe positief geteste personen flink toenemen. De sterkste stijgingen waren te zien in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. De meeste nieuwe besmettingen zijn gemeld in de leeftijdsgroep van 20-40 jaar. Ook het reproductiegetal is gestegen en ligt nu boven de 1.

De aantallen gerapporteerde ziekenhuisopnames en intensive-care opnames vanwege COVID-19 beginnen ook op te lopen. De laatste 24 uur werden 24 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 18 mensen belandden op de Intensive Care. Twee mensen overleden ten gevolge van Covid-19. Het totaal aantal overlijdensgevallen ten gevolge van Covid-19 ligt in nederland nu op 6258.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date