Coronacijfers: zes Vlaardingers testen positief

14-09-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – ZesVlaardingers zijn de afgelopen dag positief getest op het coronavirus, het etmaal ervoor waren dat er nog tien. Het totaal van de afgelopen week komt daarmee op 41 . In Schiedam waren er twaalf besmettingen (weektotaal 58) en in Maassluis waren er geen positieve gevallen (weektotaal 19).

In heel Nederland werden de laatste dag 1.300 mensen positief getest op het coronavirus. De afgelopen week is het aantal nieuwe positief geteste personen toegenomen. De sterkste stijgingen waren te zien in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. De meeste nieuwe besmettingen zijn gemeld in de leeftijdsgroep van 20-40 jaar. Ook het reproductiegetal is gestegen en ligt nu boven de 1.

De aantallen gerapporteerde ziekenhuisopnames en intensive-care opnames vanwege COVID-19 blijven laag. De laatste 24 uur werden acht mensen opgenomen in het ziekenhuis, negen mensen belandden op de Intensive Care. Twee mensen overleden ten gevolge van Covid-19. Het totaal aantal overlijdensgevallen ten gevolge van Covid-19 ligt in nederland nu op 6256.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date