Dagelijks contact via de Rode Kruis telefooncirkel

22-02-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - De telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar dagelijks bellen. Dat gebeurt in een vaste volgorde zodat u ook door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende op de lijst. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand dagelijks in de ochtend belt of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Misschien hebt u minder mogelijkheden om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte.

De Rode Kruis telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan dagelijks contact uit veiligheid overwegingen. De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis. Neemt een belpartner niet op dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan actie ondernemen en zo nodig hulp inschakelen.

Aan deelname zijn geen kosten aan verbonden, behalve uw eigen telefoonkosten. Opgave kan via emailadres: info.nieuwewaterwegnoord@rodekruis.nl of per telefoon: 010-2342049 van 09.00-12.00 uur op werkdagen. Wilt u vrijwilliger worden bij de telefooncirkel, neem dan contact op met Rode Kruis afdeling Nieuwe Waterweg Noord via eerdergenoemd e-mailadres en telefoonnummer.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date