De handen van Ivo

24-12-2020 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Buikkrampen, pijn in je maag, diarree of juist obstipatie? Zo vlak voor de feestdagen is dat wel het laatste waar je zin in hebt. Zeker in deze tijden met het coronavirus is het belangrijk om voor je lijf en je immuunsysteem te zorgen. Maar wat hebben de handen van Ivo hier mee te maken?

Ivo is osteopaat. En osteopathie is een manuele geneeswijze. Manueel omdat de behandelaar uitsluitend met zijn handen werkt. Osteopathie richt zich op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken. Als een deel van het lichaam niet goed functioneert beïnvloedt dat ook de rest. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Hij weet welke weefsels en organen met elkaar in verbinding staan en hoe ze elkaar kunnen beïnvloeden.

Ivo: ,,Regelmatig behandel ik mensen met buikklachten, zoals een opgeblazen gevoel na het eten, onverklaarbare buikpijn en -krampen. Vaak blijkt het om langdurige klachten te gaan en heeft men al van alles geprobeerd om de oplossing te vinden. Veel van mijn patiënten zoeken de oorzaak in hun voedingspatroon en zijn meer bewust en gezonder gaan eten. Als de klachten aanhouden komen ze bij mij terecht. Tijdens een eerste behandeling onderzoek ik de beweeglijkheid van gewrichten, wervelkolom, organen en schedel, op zoek naar verstoringen die de oorzaak kunnen zijn van een hardnekkige klacht. Met zachte en soms stevige handgrepen maak ik de lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk en ontdek ik bijvoorbeeld een blokkade in het verteringssysteem.’'

Help je darmen de feestdagen door

In deze tijd van virussen is het belangrijk je immuunsysteem zo goed mogelijk te ondersteunen. Goede, verantwoorde voeding blijft de eerste stap voor een gezond en goed functionerend lichaam. Je wilt het immuunsysteem niet te veel belasten dus is het zaak om goed voor je lichaam te zorgen.
Ivo helpt je darmen de feestdagen door met tips die je elke dag kunt toepassen, of het nu 25 december is of 7 januari.

• Eet het liefst puur en onbewerkt voedsel
• Neem de tijd voor je maaltijd
• Kauw het voedsel goed. Als je niet goed kauwt wordt het voedsel niet goed voorverteerd en klein gemaakt. Dit kan gasvorming in de darmen veroorzaken.
• Eet gevarieerd zodat je zoveel mogelijk verschillende bouw- en voedingsstoffen, mineralen en vitaminen binnenkrijgt.
• Luister naar je lichaam en durf 'nee' te zeggen als je genoeg hebt gegeten.
• Drink voldoende water, bij voorkeur anderhalf tot twee liter over de dag verdeeld.
• Neem met enige regelmaat een multivitamine, vitamine C of D. Hiermee ondersteun je het immuunsysteem en vang je eventuele tekorten af. Goede supplementen zonder overbodige stoffen die het lijf niet nodig heeft hebben de voorkeur. Beyuna* is een merk dat hieraan voldoet. Hoogwaardige supplementen en mineralen zonder overbodige ingrediënten.
• Beweeg matig intensief. Werken in de tuin, wandelen of fietsen. Het zijn goede manieren om in beweging te blijven of komen.

En de laatste tip is misschien iets lastiger gezien de maatregelen die op het moment gelden.
• Geniet en maak er gezellige dagen van. Geniet met familie of vrienden van de maaltijden die je samen nuttigt!

Helpen de tips niet? Of heb je gevoelige darmen en wil je voorkomen dat de klachten na de feestdagen verergeren? Maak dan gebruik van de speciale actie van Ivo en maak kennis met osteopathie tijdens een gratis 30 minuten consult.

IVO – praktijk voor osteopathie
www.ivo-osteopathie.nl
info@ivo-osteopathie.nl
06 - 19 07 94 34

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date