Dementie en het vrijwillige levenseinde

25-05-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Dinsdag 6 juni  is weer  het maandelijkse Alzheimercafé. Het thema van deze avond luidt: “Dementie en het vrijwillige levenseinde”. Euthanasie is onder strenge regels toegestaan bij ondragelijk lijden. Maar wat als dit lijden geen lichamelijke lijden is?

Bij dementie is er vaak sprake van geestelijk lijden en dan is het een stuk ingewikkelder om het lijden vast te stellen. Betekent dit dat euthanasie bij dementie niet mogelijk is? Met wie moet dat besproken worden en wanneer? Over deze maar natuurlijk ook andere vragen wordt gesproken met Jorien van den Doel, huisarts in Vlaardingen.

Als bezoeker van het Alzheimercafé kunt u ook deze keer uw eigen vragen stellen over dit onderwerp, of andere zaken aangaande dementie. Het Alzheimercafé is bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar professionals en andere belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Voor het Alzheimercafé bent u van harte welkom in de Brasserie van het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. Om 19.30 uur start het programma en dit duurt tot 21.00 uur. Om 19.00 uur gaan de deuren al open. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

In juli en augustus is er overigens geen Alzheimercafe. Na de zomer wordt er weer gestart op 5 september.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date