Dementie: het verhaal van een mantelzorger

26-04-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 1 mei is er weer het maandelijkse Alzheimercafé in het Zonnehuis. Deze keer met als thema 'Dementie: het verhaal van een mantelzorger'. Het Alzheimercafé is een plaats waar mensen met dementie, hun mantelzorgers maar ook professionals en andere geïnteresseerden van harte welkom zijn.

Als je bijvoorbeeld voor je moeder of echtgenoot zorgt die dementie heeft, dan ben je mantelzorger. Dit is een zware taak, zeker als je zelf op leeftijd bent of bijvoorbeeld kampt met gezondheidsproblemen. Ook is het denkbaar dat je als mantelzorger de zorgtaken moet combineren met de zorg voor je eigen gezin of bijvoorbeeld een baan. Niemand kiest er voor om mantelzorger te zijn, vaak ben je het ineens en moet je je leven iets anders gaan organiseren. Mantelzorger zijn vraagt veel van je. Het is dus niet gek dat veel mantelzorgers lichamelijk, emotioneel of psychisch overbelast raken. Het belang van mantelzorg is erg groot. Bij dementie is het wegvallen van mantelzorgers dan ook een grote oorzaak van het feit dat mensen moeten worden opgenomen in het verpleeghuis. Zonder mantelzorgers kunnen mensen met dementie minder lang thuis blijven wonen.

Op 1 mei spreken we met Dhr. Anne Rosing. Anne heeft een aantal jaren voor zijn vrouw gezorgd en heeft dus het proces van dementie, thuis en in het verpleeghuis, van nabij meegemaakt. Hij zal zijn ervaringen met ons delen. Ongetwijfeld zal dit verhaal voor veel herkenning zorgen bij andere mantelzorgers en kunnen zij via het gesprek met Dhr. Rosing elkaars ervaringen gebruiken.

Het Alzheimercafé Vlaardingen vindt plaats op dinsdag 1 mei in de Brasserie van Het Zonnehuis Vlaardingen aan de Dillenburgsingel 5, 3136 EA te Vlaardingen. Het programma begint om 19.30u maar vanaf 19.00u bent u van harte welkom. De avond eindigt om 21.00 uur. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date