Doe mee om Vlaardingen nog groener te krijgen

17-02-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Op 14 maart is het weer nationale Boomplantdag, maar in Vlaardingen komen al op 10 maart verschillende organisaties in actie om nieuwe bomen te planten. U kunt daarbij ook meedoen. Door lokaal te investeren in de aanplant van groen kan iedereen zijn CO2-uitstoot (ofwel CO2-voetafdruk) compenseren. En door de woon- werk- en leefomgeving groener te maken worden stadsinwoners gezonder, ontwikkelen kinderen zich beter en worden extreme hitte en wateroverlast tegengehouden.

Voor €60 kan genoeg groen geplant worden om 1.000 kg CO2-uitstoot te compenseren. Als alle zelfstandig ondernemers dit bedrag inleggen en allemaal één boom planten, zijn we samen duurzaam bezig én wordt onze omgeving mooier, gezonder en vriendelijker. Ook particulieren zijn natuurlijk van harte welkom om groen te planten.

Op 10 maart, op de NL DOET-dag, wordt er gestart bij de Bavinckschool met het planten van de eerste boom in de schooltuin. Bij deze actie zijn Stichting Boombehoud, Bavinckschool, De Snoepjestuin en Edesigned betrokken en dit project is mede mogelijk gemaakt door NL Doet, Schoon Loont en het Schoolfonds.


Meedoen op 10 maart ?

Neem dan contact op met Clarinda Poot per email: c.poot@bavinck.nl

 
Heeft of zoekt u ideeën voor andere groenprojecten?

Neem dan contact op met Nelleke van der Luit van Stichting Boombehoud via email: nellekevdl46@kpnmail.nl  of Eva de Vries via email: edesigned.design@gmail.com  

Ook na 10 maart kunt u zich nog aanmelden.

Gerelateerd