Even op adem komen bij Praktijk Verhoeff

14-10-2015 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN – ‘Dat is adembenemend’, ik wil even ‘op adem komen’, die heeft ‘een lange adem’, na een stukje hard lopen ben ik ‘buiten adem’. Deze uitdrukkingen laten zien dat de adem ons iets vertelt over onszelf en over onze manier van leven. 

Door lichamelijk inspanning verandert de adem: als ik ren, is mijn adem sneller, in rust langzaam. Ook ons denken en doen heeft invloed op onze adem. Bij het denken aan een prettige gebeurtenis wordt de adem ruimer. Bij het denken aan een nare situatie hou je je adem in of wordt de ademhaling oppervlakkiger. Als je permanent gehaast bent en jezelf geen pauzes gunt, dan zal de adem snel worden en ook zijn pauze verliezen. 

Bij ademen gaat het niet alleen om te komen tot ontspanning en rust; oefeningen met adem kunnen juist ook bijdragen aan je gevoel van levendigheid en je actiever maken. Het bewust bezig zijn met adem draagt bij aan het lichamelijk en geestelijk in balans komen om zo het leven van alledag te verrijken. Voor jezelf en in contact met anderen. 

Wil je ontdekken wat jouw ademhaling te vertellen heeft? Kom dan naar de ademdag ‘Even op adem komen’ op vrijdag 20 november. 

Meer informatie vindt u hier: OpAdemKomen.

Praktijk Verhoeff
tel. 06 - 466 53 344
info@marianneverhoeff.nl
www.praktijkverhoeff.nl

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date