Fonds Schiedam Vlaardingen helpt het Rode Kruis

06-09-2019 Gezond Redactie

John Massaar van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. overhandigt de sleutels van 2 nieuwe rolstoelbussen aan voorzitter Wim Goedendorp, RK afdeling Nieuwe Waterweg Noord . Foto: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Het Fonds Schiedam Vlaardingen heeft 2 rolstoelbussen overgedragen aan het Rode Kruis, afdeling Nieuwe Waterweg Noord. Directeur John Massaar van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. overhandigde vanochtend om 11.00 uur de sleutels van 2 nieuwe rolstoelbussen aan voorzitter Wim Goedendorp, RK afdeling Nieuwe Waterweg Noord.

Deze bussen worden ingezet voor het vervoer van invalide mensen of mensen met een beperking naar een (ziekenhuis)afspraak. Ook vanaf de spoedeisende hulp of huisartsenpost naar huis en voor het vervoer van minder ernstige slachtoffers tijdens een evenement. Deze bussen kunnen indien nodig ook ingezet worden voor noodhulp bij rampenhulpverlening. 

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen zij overal in de Wereld, maar juist ook heel dichtbij. Zo verlenen zij EHBO aan mensen die meedoen aan een hardloopwedstrijd of aanwezig zijn op een festival. Ook wordt het Rode Kruis opgeroepen bij grote incidenten en calamiteiten. Van het vullen van zandzakken tijdens een overstroming, het opvangen en geruststellen tijdens een evacuatie tot aan het verlenen van hulp aan ernstige slachtoffers. Met de aanwinst van deze twee nieuwe bussen kunnen de Rode Kruis vrijwilligers deze taken veilig en goed blijven uitvoeren.
 
Meer informatie over wat het Rode Kruis allemaal doet bij u in de buurt, kunt u vinden op de website hier! of bel 010 - 234 00 99 (vervoer op maat) op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur.

 

Bekijk de foto's


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date